Tuoreimmat ralliuutisemme Rallitiimimme esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme 2010 Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallifilmimme Rallihistoriamme Elämyspalvelumme Jätä kannustuksesi vieraskirjaamme Yhteistyökumppanimme Ota yhteyttä ja kannusta
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

26.9.2010 - Tommi Luostarinen sivusi ralliautoilun SM-uran parhainta saavutustaan Hyvinkään SM-rallissa - Lappeenrantalainen kilpailun neljänneksi kiireisin

Hyvinkään ympäristössä ajettu ralliautoilun SM-sarjan päätösosakilpailu toi lappeenrantalaiselle Tommi Luostariselle, 39, erinomaista menestystä kun hän ja kartanlukija Risto Pietiläinen toivat tiimin Mitsubishi Lancer Evolution IX kilpurin kaksipäiväisen rallin ruutulipulle neljänneksi nopeimpana.

Samalla Luostarinen ajoi koko pitkän kilpailukautensa parhaimman tuloksen ja myös sivusi autourheiluhistoriansa parhainta saavutustaan.

– Neljänteen sijaan olen enemmän kuin tyytyväinen vaikkakin jälleen kerran pienet tekniset murheet veivät parhaimman iskukyvyn, Luostarinen kertoo.

– Eilen etsittiin vauhtia ja tasapainoiltiin ongelmien kanssa. Tänään aamusta ajettiin kunnon kisaa kunnes jarrupalat loppuivat ja oli pakko säästellä niitä päästäksemme maalilipulle. Onneksi tällä kertaa matka riitti eikä ketään päässyt ohitse, rallikonkari jatkaa.

Tasan vuosi sitten Luostarinen saavutti samassa rallissa saman tuloksen kuin nyt. Lappeenrantalainen rallikuski tietää syyn hyvälle tulokselleen.

– Lopputuloksia ja erityisesti keskeyttäneiden listaa kun luetaan, taisivat kanssakilpailijat unohtaa, että kyseessä on pitkä kaksipäiväinen ralli. Kyseessä oli kauden avannutta Arctic Lapland rallia lukuun ottamatta kestävyyskilpailu, jossa tuurit varmasti loppuu kesken jos jokaisen mutkan ajaa samoilla riskeillä kuin kauden muissa ralleissa, Luostarinen tietää.

– Oli ne meilläkin lähellä loppua kun nyt toisena kilpailupäivänä leikkasin yhden mutkan liian sisältä ja kova kiven isku laittoi pyöränkulmat sekaisin. Onneksi tekniikka kesti vaikka aiheeseen liittynyt kolina aiheutti ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, Luostarinen jatkaa.

"Ryhtiä SM-ralleihin"

Luostarinen Racingin kilpailukausi 2010 tullaan muistamaan monipuolista ohjelmaa sisältäneenä rallivuotena. Siinä missä kausi alkoi erinomaisesti kuudenneksi ja seitsemänneksi nopeimpina suorituksina, jatkui se mollivoittoisena talven kahdessa viimeisessä osakilpailussa sijoilla 13. ja 10. Myös kesäkauden avauksen yhdeksäs ja Suomen MM-rallin N-ryhmän 14. sija kertovat siitä, että Tommi tiimeineen tahkosi teknisten murheiden parissa. Vasta syyskaudella ajetuissa kahdessa viimeisessä rallissa sijat 6. ja 4. palauttivat hymyn kokeneen rallimiehen huulille.

– Vaikka SM-sarjan seitsemäs sija ei vastaa asettamia tavoitteitamme, olen silti tyytyväinen, että näinä talouden vaikeina aikoina pystyimme ajamaan myös kauden päätösosakilpailut, Luostarinen kertoo.

– Haluankin lämpimästi kiittää niin jokaista tiimini jäsentä kuin yhteistyökumppania sekä rallifania luottamuksesta ja kannustuksesta. Vaikka asiat paikoitellen vastusti todella paljon, saimme pitkän kilpailukauden vietyä kunnialla ja vieläpä erinomaisella huipennuksella lävitse. Koen kehittyneeni rallitaidoissani ja siitä kiitos kuuluu ammattikartturilleni Risto Pietiläiselle, jonka tietotaito on ollut kultaakin kalliimpi, Tommi Kertoo.

Vaikka tammikuussa alkanut seitsemän osakilpailun mittainen rallikausi sai arvoisensa päätöksen kun paremmuudesta kisailtiin nyt myös pimeissä olosuhteissa, löytää Luostarinen paljon parannettavaa ralliautoilun kotimaisesta kuninkuusluokasta.

– Jotta Luostarinen Racing kilpailisi myös ensi vuonna ralliautoilun SM-sarjan mitaleista, täytyy paljon löytyä parannusta, jotta edelleen kultaista 80-lukua elävä rallisarja ottaisi askeleen 2000-luvulle. Tätä askelta on nyt moni taho monta, monta ja monta vuotta pyytänyt, mutta mitään ei vaan tapahdu. Nyt jos koskaan täytyisi organisaation herätä ja kuunnella asiakaskuntaansa jotta myös sarjasta aikaisemmin karkotetut harrastelijakuljettajat saataisiin takaisin viivalle, Luostarinen kritisoi.

– Tiimimme osalta kilpailukausi 2010 on nyt muutamia asiakastilaisuuksia sekä saunailtaa lukuun ottamatta paketoitu. Nyt vedetään henkeä, ladataan akkuja ja katsotaan sitten mitä tapahtuu tulevaisuudessa, Luostarinen pohtii.

Lopputulokset SM Finnsco ralli, Hyvinkää
1. Juha Salo & Tomi Tuominen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 1:45:23,4
2. Kosti Katajamäki & Marko Sallinen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +2:35,1
3. Ari Vihavainen & Antti Piira, Mitsubishi Evolution X RS, +2:45,3
4. Tommi Luostarinen & Risto Pietiläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +4:10,1
5. Joonas Lindroos & Jouni Lampinen, Subaru Impreza WRX STi, +4:21,1

Ralliautoilun SM-sarjan lopulliset, epäviralliset yhteispisteet 7/7 osakilpailua, top-5:
1. Juha Salo, 119 pistettä
3. Kosti Katajamäki, 78 pistettä
3. Joonas Lindroos, 70 pistettä
---
7. Tommi Luostarinen, 35 pistettä
Luostarinen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net