Tuoreimmat ralliuutisemme Rallitiimimme esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme 2010 Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallifilmimme Rallihistoriamme Elämyspalvelumme Jätä kannustuksesi vieraskirjaamme Yhteistyökumppanimme Ota yhteyttä ja kannusta
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

31.7.2010 – Sorateiden Grand Prix yksi ralliuran vaikeimmista kilpailusta Tommi Luostariselle

Suomen MM-rallissa vauhtiaan mitanneelle lappeenrantalaiselle Tommi Luostariselle ei onnetar juurikaan hymyillyt. Juhlallisen 60. kerran järjestetyssä Sorateiden Grand Prixissa iskunvaimentajan katkeaminen ja perärikko pudottivat rallikonkarin N-ryhmän kärkitaistelusta. Lisäksi Väärinmajan erikoiskokeella sattunut ajovirhe jätti tiimin yleiskilpailun sijalle 34 ja N-ryhmän (ei sis. Super2000) sijalle 14.

Huolellisesti pitkään MM-ralliin valmistautuneen tiimin ongelmat alkoivat jo perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella kun iskunvaimennin napsahti poikki. Rikkinäisellä autolla Tommi ja Risto ajoivat yhteensä neljä huoltoa edeltävää pikataivalta ajaen silti niin ripeästi kuin harmiltaan pystyivät. Murheita lisäsi kolmannen ja neljännen erikoiskokeen siirtymäosuudella sattui perärikko, joka pakotti Luostarisen hitaasti ryömimään läpi viimeisen huoltoa edeltävän erikoiskokeen ja pitkän siirtymäosuuden kohti Jyväskylän keskustan välittömässä läheisyydessä sijainnutta huoltoparkkia.

Toiseen kilpailupäivään sisuuntuneena startannut Luostarinen ajoi uransa parhainta yksittäistä erikoiskoesuoritusta aina Väärinmajan kuuluisaan asfalttiristeykseen saakka. Huima yritys ja hieman liian kova tilannenopeus aiheutti lipsahtamisen ojaan. Ralliyleisö nosti pohjastaan kiinni jäänyttä ralliautoa nelisen minuuttia ja kiire päättyi siihen.

Harmeja riitti jo ennen kilpailustarttia

- Jo ennen kilpailun alkua katsastusmies ei kelpuuttanut automme samoja turvakaaria vaan suurien muutostöiden jälkeen saimme ne sellaisiksi, että pääsimme starttaamaan kilpailuun. Hassuinta tapauksessa on se, että auton viisivuotisen historian aikana samat turvakaaret ovat kelvanneet ralliin kuin ralliin. Onneksi apu oli läheltä ja saimme tehtyä katsastuspäällikön vaatimat muutostyöt, Luostarinen kertoo.

- Myös itse kilpailu sai todella vaikean startin. Perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella rikkoontunut iskunvaimennin aiheutti ongelmia ohjauksen kanssa ja perärikko oli keskeyttää matkamme. Huoltoon päästyämme tiimimme teki upeaa työtä ja 27 minuuttiin vaihtoivat niin perämurikan kuin iskunvaimentimen, kiitteli Luostarinen tiiminsä panostusta.

Loput päivän kuusi erikoiskoetta Luostarinen Racing sai ajaa ongelmitta, mutta murheissa hävityn ajan myötä sijoitus on vasta tuotantoautojen 20, yli seitsemän minuuttia johtajaa perässä. Silti Luostarinen ei suostunut heittämään kirvestä kaivoon.

- Sunnuntai piti olla meille näytön paikka ja erinomaisesti se tulikin päivän toisen erikoiskokeen loppuosalle saakka, jossa valuimme risteyksen leveäksi ja tipahdimme ojaan. Nostohommissa meni neljä minuuttia ja sen myötä loppupäivä testailtiin asioita, joilla toivottavasti saadaan lisää kyytiä kun elokuun viimeisenä viikonloppuna Ralli SM-sarja jatkuu Kouvolassa, Luostarinen kertoo.

- Lukuisten keskeytysten myötä nousimme lähes samanlaisilla autoilla ajaneiden kuljettajien sijalle 14. Tavoitteesta jäin viisi sijaa ja ajallisesti valovuoden enkä siksi oikein tällä hetkellä jaksa hymyillä. Ilman tekniikkaongelmia ja ajovirhettä tulos olisi ollut vähintään kiitettävä, mutta nyt ei jäänyt kuin luu käteen, Pettynyt rallikonkari jatkaa.

Lopputulokset Suomen MM-ralli, N-ryhmä (ei sis. Super2000), top-3:
1. Ott Tänak, 2:46:50.5
2. Jukka Ketomäki, 2:46:50.5
3. Hayden Paddon, 2:49:56.5
---
14. Tommi Luostarinen, 3:01:34.9

28.7.2010 - Tommi Luostarinen nautiskellen sorateiden Grand Prixiin

Lappeenrantalainen Tommi Luostarinen huippukokeneen kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa starttaavat odottavaisin mielin torstaina alkavaan sorateiden Grand Prixiin. Rallin SM-sarjaa tänä vuonna tahkonneen kilpailijaparin tavoite on saada ajaa teknisesti murheeton kilpailu ja olla vastaavanlaisella kilpailukalustolla ajavien kuljettajien kärkitaistelussa.

Kaksikon ralliviikko alkoi jo sunnuntaina Saarijärven testierikoiskokeella, jossa sinikeltaisen rallitiimin Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautoon löytyi optimaaliset säädöt Keski-Suomen hurjaan maineeseen maailmalla yltyneillä erikoiskokeilla. Nyt kaksi rallireittiin tutustumispäivää myöhemmin koko Luostarinen Racing rallitiimi pursuaa uudenlaista intoa kuumeisesti rallin alkua odotellen.

- Testien jälkeen tiimini on tehnyt erinomaista työtä auton parissa. Kilpuri on nyt teknisesti läpikäyty ja uusi turbokin punottaa moottorin keulalla. Jarrupenkin teholukemat olivat mieltä ylentäviä ja sen myötä odotukset 60. juhlavuotta viettävää rallia kohtaan tunti tunnilta kasvavat, Luostarinen kertoo.

- Rallireitti on myös upeassa ja erityisesti nopeassa kunnossa. Vuoristoratamaiset erikoiskokeet ovat luonteeltaan todella haastavia sekä ennen kaikkea vaativia ja siksi on erityisen tärkeää, että keskittyminen ei missään vaiheessa herpaannu. Kartturini Risto Pietiläisen kokemus näistä pikataipaleista näkyi jo nuotitusvaiheessa kun esimerkiksi ajolinjoja nyppyjen ylityksiin valitsin, Luostarinen jatkaa.

Kilpailunumerolla 69 vauhtiaan mittaavan rallikaksikon kannustusjoukkojen VIP-kylä sijaitsee tänä vuonna lauantaisen Leustun erikoiskokeen varrella. Luostarinen uskoo, että rallivieraat viihtyvät samalla rallitähtiään kannustaen.

- Jo nyt on selvää, että Keski-Suomen metsissä sekä Jyväskylän Paviljongin huoltoalueella tullaan valtavasti näkemään rallikansaa. Lisäksi omassa VIP-kylässämme varmasti riittää tunnelmaa, joten sen puolestakin fiilikset ovat erinomaiset, Luostarinen hyräilee.

Suomen MM-ralli starttaa torstai-iltana ajettavalla yleisöerikoiskokeella.
Luostarinen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net