Tuoreimmat ralliuutisemme Rallitiimimme esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme 2010 Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallifilmimme Rallihistoriamme Elämyspalvelumme Jätä kannustuksesi vieraskirjaamme Yhteistyökumppanimme Ota yhteyttä ja kannusta
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

13.6.2010 - Tommi Luostarinen jälleen SM-pisteille Kouvolan SM-rallissa

Ralliautoilun SM-sarjan viidennessä ja kuluvan kilpailukauden ensimmäisessä soralla ajetussa osakilpailussa lappeenrantalainen Tommi Luostarinen Racing jatkoi siitä mihin talven osakilpailuissa jäi. Lappeenrantalainen rallitiimi ajoi talven SM-rallien kivenkovassa seurassa parhaimmillaan kuudenneksi ja seitsemänneksi nopeinta kyytiä ja nyt seitsemän erikoiskokeen mittaisessa rallissa tuloksena oli yhdeksännen sijan tarjoamat neljä SM-pistettä.

Kiireisen työelämän myötä vaikeista lähtökohdista kilpailuun pääsponsorinsa Dolicapin värisellä Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla startannut Luostarinen huippuarvostetun jyväskyläläisen kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa kärsivät kilpailurutiinin puutteesta eikä perjantain testierikoiskokeella
kilpuria saatu säädettyä miellyttäviin sorasäätöihin.

- Maaliskuun alussa ajetun edellisen SM-osakilpailun ja nyt reilu kaksi kuukautta myöhemmin ajetun kilpailun välillä ei työkiireiden vuoksi tiimiämme olla testipätkällä nähty ja siksi yhdeksäs sija oli paras lopputulos kun otetaan huomioon lähtökohdat. Soitellen sotaan lähdettiin ja lopputulos oli sen mukainen, Luostarinen kertoo.

- Nelospätkällä kartturin puoleinen etupyörä kolahti maakiveen niin lujaa, että incar-kamerasta tipahti akku. Samalla aurauskulmat menivät sekaisin kunnes viidennellä pikataipaleella rengasrikko söi lisää vauhtiamme. Paremmalla valmistautumisella olisimme vähintään kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet ottaneet eikä seitsemäskään sija jäänyt kuin 4,3 sekunnin päähän, rallikonkari manasi.

SM O.K. Auto rallin voittoon ajoi ralliuransa ensimmäisen nelivetoluokan voittoon ajanut jämsäläinen Joonas Lindroos. SM-sarjapisteissä Tommi Luostarisen nimi löytyy 12. sijalta, vain neljä pistettä kahdeksannesta sijasta. Koska seuraava SM-ralli ajetaan vasta elokuun lopulla, on keltasinisen rallitiimin suunnitelmissa seuraavaksi mitata vauhtiaan kansainvälisessä kesärallissa.

- Kouvolan SM-rallista jäi hampaankoloon asioita, joihin edelleen haluan parannusta. Riston nuottikoulu on selvästi parantanut vauhtiani ja koska nyt en halua toista yli kahden kuukauden kilpailutaukoa ennen seuraava SM-rallia, on suunnitelmissa ajaa seuraavaksi kansainvälisissä ympyröissä. Tietysti asiat vaativat vielä yhteistyökumppanien siunauksen, mutta toiveikkaana sen suhteen olen, Luostarinen mietiskelee.

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli, Kouvola:
1. Joonas Lindroos, Subaru Impreza WRX STi, 52:25,0
2. Juha Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +30,4sek
3. Ari Vihavainen, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +41,7sek
---
9. Tommi Luostarinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:08,6 sek
Luostarinen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net