Tuoreimmat ralliuutisemme Rallitiimimme esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme 2010 Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallifilmimme Rallihistoriamme Elämyspalvelumme Jätä kannustuksesi vieraskirjaamme Yhteistyökumppanimme Ota yhteyttä ja kannusta
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

7.3.2010 - Tommi Luostarinen jäännöspisteille Joensuun SM-rallissa - Rallikonkari sortui samaan sakkolenkkiin kuin usea kanssakilpailija

Ralliautoilun SM-sarjan neljäs ja samalla talvikauden viimeinen SM-ralli tarjosi lappeenrantalaiselle Tommi Luostariselle ja hänen kartanlukijalleen Risto Pietiläiselle vain jäännöspisteitä.

Kahdeksalla vuoristaratamaisella erikoiskokeella ja noin 115 huippuvaativalla erikoiskoekilometrillä haastajana ajaneen Luostarisen hyökkäysinto hupeni toisella pikataipaleella tapahtuneeseen ajovirheeseen. Lisäksi viidennellä erikoiskokeella sattunut hirmuhyppy söi rallikonkareiden iskukykyä. Yhdestoista sija ja reilun kahden minuutin aikatappio voittajaan Juha Saloon kertoo kaakkoissuomalaisen rallitiimin vaikeuksista.

- Hyvän avauserikoiskokeen jälkeen edellä lähtenyt Joni Nikko oli kovasta vauhdista todella hämäävästi vasemmalle kääntyneestä mutkasta ajanut suoraan pistolle ja peruutellessaan vienyt mennessään siellä olleen ns. sulkusiiman. Minuuttia myöhemmin tulin samaan paikkaan ja kuulin kartturini Riston lukeman nuotin, mutta jostain syystä hämmennyin täysin, koska ainoa mitä ehdin nähdä oli suoraan menevä tie missä ei ollut tietä sulkevaa nauhaa, Luostarinen kertoo.

- En edes yrittänyt kääntää vasemmalle kääntyvään mutkaan vaan suhautin suoraan ulos erikoiskokeelta. Huippukovasta kyydistä auton pysähtyminen todella kapealla ja irtolumisella tiellä vei kauan. Lisäksi peruutellessa takaisin pikataipeleelle paloi lisää aikaa ja takkiin tuli rallin voittaneelta Juha Salolta 57,4 sekuntia. Taistelu tavoitteestamme eli viiden nopeimman joukkoon ajamisesta katosi tähän hetkeen, jatkoi pettynyt Luostarinen.

Auton kilpailukyky mietityttää

Joni Nikko ja Tommi Luostarinen eivät suinkaan olleet ainoita, jotka erehtyivät toisen erikoiskokeen ongelmallisessa mutkassa vaan lukuisten pitkäksiajojen lisäksi usea kilpailijapari suistui tieltä ja ruttasi ralliautoaan yrittäessään kääntää autoaan menosuuntaan. Viidennen huippunopean pikataipaleen hyppyyn katosi Luostarisen taistelutahto palkintosijoista.

- Erikoiskokeen 128km/h keskituntinopeus kertoo paljon vauhdista. Hypyssä sitä oli lähempänä kaksisataa ja huikeaan lentoonhan sitä lähdettiin. Kulkuset olivat kovilla kun rysähdettiin maahan ja sen jälkeen ajattelin vähintään auton rungon vääntyneen ja kaikkien iskunvaimentajien olleen poikki. Ne ajatukset vaikuttivat seuraavien erikoiskokeiden suorituksiin, Luostarinen kertoo.

- Maali silti nähtiin ja siltä osin yksi tavoite saavutettiin. Kuitenkin yhdestoista sija ei ollut sitä mitä lähdimme hakemaan, joten tyytyväinen en ole. Nyt kevättauon aikana meillä on paljon töitä edessä auton kilpailukyvyn kehittämiseksi. On totta, että uudempi kehitysversio Mitsubishin ralliohjuksesta on nyt kaikilta osa-alueiltaan parempi kuin käyttämämme ysievo. Silti uskon, että pystymme kuromaan eroa SM-kärkimiehiin, mutta se vaatii kovaa kehitystyötä auton suhteen, Luostarinen jatkaa.

Hartikainen SM-itärallin voitti moninkertainen Suomenmestari Juha Salo, joka jätätti ralliuransa ehkäpä yhtä parhainta kilpailua ajanutta hallitsevaa SM2-luokan moninkertaista Suomenmestari Joonas Lindroosia 27,2 sekuntia.

Lopputulokset Hartikainen SM-itäralli 2010, SM2-luokka, top-3:
1. Juha Salo & Mika Stenberg, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 1:01:24,7
2. Joonas Lindroos & Jouni Lampinen, Subaru Impreza WRX STi, +27,2sek
3. Jarkko Miettinen & Mikko Lukka, Skoda Fabia S2000, +30,9sek
---
10. Tommi Luostarinen & Risto Pietiläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:25,4sec
Luostarinen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net