Tuoreimmat ralliuutisemme Rallitiimimme esittely Kilpailukalustomme Kilpailukautemme 2010 Parhaimmat rallikuvamme Vauhdikkaimmat rallifilmimme Rallihistoriamme Elämyspalvelumme Jätä kannustuksesi vieraskirjaamme Yhteistyökumppanimme Ota yhteyttä ja kannusta
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 

30.1.2010 - Tommi Luostarinen piti lupauksensa Arctic Lapland Rallissa - Lappeenrantalainen saavutti tavoitteensa

Huikeaan kyytiin vuoden 2009 loppupuoliskolla yltynyt lappeenrantalainen Tommi Luostarinen on viimeisen vuoden aikana noussut ralliautoilun SM-sarjan keskikastin kuljettajasta huippukovan rallisarjan kärkikahinoihin. Rovaniemen Arctic Lapland rallissa kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa seitsemänneksi ja kuudenneksi kiireisimmät suoritukset ajanut Luostarinen avasi kilpailukautensa paremmin kuin koskaan pitkän autourheilu-uransa aikana. Lopputuloksissa taakse jäi myös Formuloiden maailmanmestari Kimi Räikkönen, joka löytyy rallin yleiskilpailun 58. sijalta.

Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla kilpaillut Luostarinen Racingin parivaljakko piti parhaimmillaan hallussaan SM1-luokan viidettä ja koko kilpailun kuudetta sijaa. Moottoriongelmista koko pitkän kilpailuviikonlopun kärsinyt herrasmies joutui kolmella rallin viimeisellä pikataipaleella antautumaan muutaman sijan verran. Siitäkin huolimatta Napapiirin tuliaisina oli kunniakas yleiskilpailun kahdeksas sija, joka on kaksi pykälää parempi kuin vuosi sitten.

- Huolimatta hyvästä kilvanajosta, oli meillä ongelmia ohjauksen ja uuden moottorin kanssa. Koska ralliautomme moottorissa ei kolmella viimeisellä pikataipaleella ollut enää ketään kotona, ajoin pikataipaleet lävitse kuin bussikuski. Moottorimurheeseen kaatui myös taistelu neljännestä sijasta, huokaili Luostarinen.

- Silti ongelmiin nähden olen erittäin tyytyväinen vaikka pieni pettymys paistaa lävitse. Rallitiimini oli valmistautunut kilpailukauteen paremmin kuin aikaisemmin ja uuden moottorin myötä odotukset olivat korkealla. Nyt kanssakilpailijamme saivat meiltä kuin lahjana arvokkaita SM-pisteitä ja siksi hieman jäi asioita hampaankoloon, Luostarinen jatkaa.

Ralliautoilun SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Mikkelissä ajettavalla osakilpailulla. Luostarinen lupaa jatkaa vuodesta toiseen palkintokorokkeilla seisovien samopjen kuljettajien härnäämistä.

- Nyt selvitetään moottoriongelmat ja jatketaan kartturin kertoman nuotin mukaista menemistä. Itseluottamukselle teki todella hyvää nähdä se, että samaa puuroa nykyiset ja menneet Suomenmestarit syövät ja että rallitiimimme on ottanut harppauksia heidät saavuttamiseksi. Täältä tullaan vielä, Luostarinen puhisee.

Arctic Lapland rallin voittoon ajoi odotetusti Citroenin tehdastiimin Daniel Sordo.

Lopputulokset Arctic Lapland Rally #1, SM1-luokka, top-3:
1. Juha Salo & Mika Stenberg, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 42:49,4
2. Jukka Ketomäki & Kai Risberg, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +8,4sek
3. Kosti Katajamäki & Lasse Hirvijärvi, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, +23,8sek
---
7. Tommi Luostarinen & Risto Pietiläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:10,9sek

Lopputulokset Arctic Lapland Rally #2, SM1-luokka, top-3:
1. Kristian Sohlberg & Peter Flythström, Subaru Impreza WRX STi, 1:01:03,1
2. Kosti Katajamäki & Lasse Hirvijärvi, Mitsubishi Lancer Evolution X RS, 20,5sek
3. Jarkko Miettinen & Mikko Lukka, Skoda Fabia S2000, +36,4sek
---
6. Tommi Luostarinen & Risto Pietiläinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:14,6sek

Rallin SM1-luokan sarjatilanne 2/7 osakilpailua:
1. Kosti Katajamäki, 22 pistettä
2. Jarkko Miettinen, 18 pistettä
3. Juha Salo, 17 pistettä
---
8. Tommi Luostarinen, 9 pistettä

27.1.2010 - Tommi Luostarinen haluaa Arctic Lapland rallin voittotaisteluun

Tulevana viikonloppuna Rovaniemen Arctic Lapland rallissa SM-sarjan kahteen ensimmäiseen osakilpailuun starttaava lappeenrantalainen Tommi Luostarinen, 38 haluaa avata järjestyksessään 17. kilpailukautensa paremmin kuin koskaan aikaisemmin vauhdikkaan harrastuksensa aikana.

Kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa perjantain kuudella ja lauantain kuudella erikoiskokeella vauhtiaan mittaava Luostarinen haluaa kilpailujen kärkitaisteluun. Upeassa kunnossa oleva rallireitti houkuttaa kokenutta ralliautoilijaa näyttämään osaamistaan.

- Miesmuistiin ei Arctic Lapland rallin reitti ole ollut näin upeassa ja ennen kaikkea nopeassa kunnossa. Tiet ovat aurattu aikaisempaa leveämmiksi ja siksi nyt kuljettajat saavat paljon vapautta ajolinjojensa suhteen. Tulen varmasti nauttimaan kilpailuviikonlopusta, Luostarinen fiilistelee.

- Valmistautuminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti ja kärkitaistelu kiinnostaa. Haluan edelleen kehittyä kuljettajana ja viime vuotista kymmenettä sijaa lähdetään parantamaan. Tyytyväinen olen jos kummassakin osakilpailussa kuuden nopeimman joukossa olemme, Luostarinen jatkaa.

Mediamylläkkää ilmassa

Arctic Lapland ralli tulee saamaan huomattavaa lisänäkyvyyttä kun kilpailussa ajaa ralliautoilun MM-sarjaan valmistautuva Citroenin tehdastiimin Daniel Sordo ja junioritiimin Kimi Räikkönen. Samalla media tulee seuraamaan SM-sarjan kärkimiesten suorituksia ja myös sen vuoksi Luostarinen janoaa kullankallista media-aikaa.

- Perjantaina alkavassa rallissa ajamme erikoiskokeilla 14. kilpailijaparina ja se lähtöpaikka sopii meille enemmän kuin hyvin. Nyt alkava talvimyrsky tuo paljon irtolunta reitille ja sen edellä lähtevät kanssakilpailijat puhdistavat tieltä pois. Uskoisin, että edellitykset hyviin kilpailusuorituksiin on olemassa, uskoo Luostarinen itseensä.

- Kimin osallistuminen kisaan on vain ja ainoastaan positiivinen juttu. SM-sarjamme ja myös siinä ajavat kilpailijat saavat runsaasti niin kansallista kuin kansainvälistä näkyvyyttä. Toivotaan, että tiimimme sinikeltainen ralliautomme ja erityisesti yhteistyökumppanimme näkyvät mediassa. Toisaalta se pitkälti riippuu myös minun ja kartanlukijani Risto Pietiläisen suorituksista, joten panosta kilpailussa tulee paljon olemaan, Luostarinen jatkaa.

Kaksipäiväinen Arctic Lapland ralli starttaa perjantaina klo 12.
Luostarinen Racingin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut Plopcrew Productions - Digitaalisen median tuotantostudio - www.plopcrew.net